Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Viharfelhők az európai autóipar fölött

2015. szeptember 23. - dginvestor

A Volkswagen fölött összegyűlt viharfelhők már az európai autóiparra is egyre jobban átterjednek. A tegnapi kereskedésben jelentősen csökkent az európai autógyártók részvényeinek árfolyama. A Volkswagen -19,82%-os napi változása mellett, a BMW -6,02%-ot, a Daimler -7,02%-ot, a Peugeot -8,76%-ot, a Renault -7,12%-ot, a Fiat-Chrysler -6,21%-ot veszített az értékéből.

 

Nagy bizonytalansági tényező, hogy nem tudni jelenleg, hogy más autógyártó is számíthat-e hasonló vádakra a dízelüzemű gépjárműinek emissziós adatai miatt, ami miatt a befektetők minden autógyártó részvényétől igyekeztek szabadulni. E miatt nagyon nagy kockázatot hordoz jelenleg valamelyik autógyártó részvényeit vásárolni, pedig rég nem látott alacsony szinteken vannak az árfolyamok.

 

Az emissziós vizsgálatokon mutatott fogyasztási adatok, és a valós életben mutatott fogyasztási adatok között évek óta jelentős eltérések vannak. Eddig is tudott volt, hogy a gyártók próbálják a standard mérési ciklusra optimalizálni modelljeiket, így ez a botrány talán elhozza végre a mérési módszerek felülvizsgálatát, és életszerűbb, a vásárlók számára hasznos adatokkal szolgálnak majd, nem csak annyi értelmük lesz, hogy a csillogó katalógusban jól mutatnak, de közük sincs a normál körülmények között mért fogyasztáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr507810898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása