Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

A szörny

2017. október 08. - dginvestor

Filmekben klasszikus jelenet, hogy feltűnik a szörny, és mindenki menekül előle. Sokszor már elég ha azt hiszik, hogy fel fog tűnni, és már akkor is futásnak erednek a szereplők. A félelem nem csak a filmek szereplőire van nagyon nagy befolyással, de a tőzsdei árfolyamok alakulására is. A tőzsdei spekulánsok szemében ez a szörny az Amazon (AMZN), az online kiskereskedelmi óriás.

 

 

(forrás: finviz.com)

 

Elég csak egy felvásárlás az Amazon részéről (Whole Foods), hogy a kiskereskedelmi szektor cégei, mint például a Kroger (KR) dollármilliárdokat veszítsenek a piaci értékükből. De nem is feltétlen kell a szörny teljes valójában megjelenjen, mert a híre is elég lehet. A hír, hogy az Amazon teszteli a saját szállítási szolgáltatását, már lejtőre küldte a FedEx (NYSE: FDX) és a United Parcel Service (NYSE: UPS) részvényeit.

 

A következő terület, ahonnan menekülni kezdtek a befektetők, a gyógyszerkereskedelmi láncok részvényei. Az Amazon megjelenésének hírére pénteken a CVS Health (NYSE: CVS) részvényárfolyama 4,92%-ot, a Rite Aid (NYSE: RAD) 5,77%-ot, míg a Walgreens Boots Alliance (Nasdaq: WBA) árfolyama 4,87%-ot zuhant.

 

Persze sokan egyből azt kezdik el keresni, hogy melyik lesz a következő terület, ahol ez a félelmetes versenytárs felbukkan. Aki ezt meg tudja mondani, az óriási lépéselőnybe kerülhet a hírekre reagáló tőzsdei szereplőkkel szemben.

 

A másik kérdés, hogy tényleg ennyire félelmetes-e ez a versenytárs, hogy hirtelen ennyivel kevesebbet érnek ezek a cégek? Indokolt ez a félelem, és tényleg menekülni kell, vagy eltúlzott, és inkább vételi pozíciók nyitására kell felhasználni ezt az időszakot? Vajon ha egy cég erős egy területen, az automatikusan sikert jelent más területeken is? Hány vásárló vásárolna szívesen online zöldséget vagy gyógyszert az Amazontól? Erre az érintett cégek következő pár üzleti évéről szóló éves beszámolókból választ kapunk. Addig is marad a bizonytalanság, valamint a várható hozamnak és a felmerülő kockázatnak az egyéni befektetői tapasztalaton alapuló mérlegelése.

 

 

 

Disclaimer: Long: KR, CVS.

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr3012939133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása