Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Ó, ió, ció, áció … spekuláció

2017. július 05. - dginvestor

Nagyon érdekes volt számomra a BÉT mai forgalmi statisztikája:

 

bet_forgalma_2017_07_05.JPG

 

Az Opimus volt ma a második legnagyobb forgalmú részvény 2,31 Mrd forintos forgalommal, miközben a piaci kapitalizációja összesen 57,18 Mrd forint. A mai napon nagyobb forgalom volt az Opimus papírok piacán, mint a MOL piacán, ami egy 2126,41 Mrd forintos piaci értékű vállalat.

 

A Konzum papírjainak mai forgalma 1,31 Mrd forint volt, mellyel az ötödik legnagyobb forgalmú részvény volt a BÉT-en, miközben a piaci kapitalizációja 29,37 Mrd.

 

A forgalom jól mutatja, hogy milyen óriási spekuláció folyik az Opimus és a Konzum részvényeinek kereskedelmében. Mint hosszú távú, konzervatív befektetési politikát követő befektető, természetesen eszembe sem jut egy ilyen spekulációban részt venni. Az izgalmakat szerintem nem a tőkepiacokon kell keresni, ott a jó teljesítményt nyújtó, szépen fejlődő cégeket érdemes kutatni, melyek részvényei attraktív árfolyamon forognak.

 

 

 

Disclaimer: A szerző nem rendelkezik a cikkben szereplő egyik részvénnyel sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr8512643479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása