Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Könyvajánló - Osztalékból szabadon

2017. október 25. - dginvestor

Több ismerősöm is ajánlotta Sólyomi Dávid Osztalékból szabadon című könyvét, de mind úgy voltam vele, hogy mi újat mondhat annyi év befektetés után, főleg úgy, hogy évek óta olvasok könyveket, blogokat a dividend growth investing témájában.

 

Angolul rengeteg információ jelenik meg ebben a témában. Míg magyarul ez az első ilyen jellegű könyv, így igazi hiánypótló olvasmány. Azok, akiket rabul ejt a téma, a könyv végén található könyvajánló mentén tovább bővíthetik ismereteiket immár angol nyelven. Szerintem az angol nyelvtudás elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki ilyen befektetési stratégiát kövessen, hiszen a cégek jelentései, tájékoztató anyagai, vagy akár az elemzést segítő oldalak mind angolul vannak.

 

Amikor kezembe került a könyv, lelkesen olvasni kezdtem, és 2 nap alatt kiolvastam. Könnyen követhető, jól felépített szerkezetű könyv, ami egy nagyon jól összeszedett, rendszerezett befektetési stratégiát mutat be. Élvezettel olvastam a személyes kitekintéseket, és a megélt személyes élmények befektetési stratégia formáló hatását.

 

Kezdő befektetőknek mindenképp nagyon ajánlott olvasmány, de gyakorlott befektetők is bővíthetik befektetési ismereteiket a könyvben olvasottakkal. A blogjaimon is mind vissza-visszaköszön ez a befektetési stratégia a klasszikus értékalapú megközelítés mellett. Például az osztalékfókuszú befektetés elveit követve állítottam össze egy kezdő portfóliót, és bővítettem azt később, de ezt követve készült az Archer Daniels Midland (ADM), a Whitbread és a Kroger (KR) cégeknek bemutatásáról szóló blogbejegyzésem is.

 

 

Disclaimer: A szerző rendelkezik Kroger részvényekkel.

 

 

Kapcsolódó blogbejegyzések

 

- Kezdő portfólió

 

- Tényleg csak a gazdagok kiváltsága, hogy részvényeik legyenek?

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr1013082522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása