Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Túlértékelt Tesla részvények

2017. május 19. - dginvestor

A Tesla (TSLA) már értékesebb cég piaci kapitalizáció alapján, mint a General Motors (GM) vagy a Ford (F), miközben folyamatosan veszteségesen működik, és az értékesített autók számában össze sem lehet hasonlítani a másik két gyártó adataival, akkora a különbség. De nem csak az értékesített autók száma, hanem más mutatók is jelzik, hogy milyen árazási különbség van a 3 cég között: miközben a GM P/B értéke 1,06 és a Fordé 1,40, addig a Tesla részvényei 10,18-as mutatóval forognak.

 

Korábban már írtam a Tesla értékeltségéről. Amiért most is megteszem, az a Tesla vezetőjének, Elon Musknak a Business Insider részére adott interjúban elhangzó gondolatai:

 

Musk also said that Tesla should not be compared to major US carmakers and that its market capitalization, now more than $50bn, is unwarranted. "I do believe this market cap is higher than we have any right to deserve," he said, pointing out his company produces just 1% of GM’s total output.

 

 

Disclaimer:

 

A szerző nem rendelkezik egyik cégben sem pozícióval.

 

 

Kapcsolódó blogbejegyzések:

 

Tesla Motors

 

Álmok és hit - a Tesla Motors jövője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr6712525151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása