Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Pénzügyi nehézségek az alacsony olajár hatására – Azerbajdzsán és Nigéria

2016. január 31. - dginvestor

Az alacsony olajárat egyre nehezebben viselik a kitermelő cégek, és a kőolajban gazdag országok is. A palaolaj kitermelésben érdekelt cégek pénzügyi nehézségei után eljött az idő, amikor már egyes országoknak is komoly gondokat jelent az alacsony olajár. A héten Azerbajdzsán kért pénzügyi segítséget az IMF-től, majd Nigéria fordult kölcsönért a Világbankhoz és az Afrikai Fejlesztési Bankhoz.

 

Lehet találgatni, hogy melyik ország, esetleg nagyvállalat lesz a következő, de úgy tűnik, hogy hamarosan megtudhatjuk...

 

Korábbi blogbejegyzésemben már írtam az olajról és az olaj árának hatásairól, valamint Venezueláról írt bejegyzésemben kitértem pár gondolat erejéig az olajexportáló országok pénzügyi tartalékaira. Ezek a tartalékok folyamatosan csökkennek, így ezekben a hatalmas állami alapokban lévő részvények és kötvények piacra kerülése eladói nyomást hoz a tőkepiacokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr598341380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása