Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Ingyenes online képzések

2015. augusztus 23. - dginvestor

Hatalmas szerencsénkre egy olyan korban élhetünk, ahol egyre inkább már csak szándék, motiváció kérdése egy-egy új ismeret elsajátítása, és nem azon múlik, hogy van-e anyagi lehetőségünk ezen képzések finanszírozására.

 

Nagyon fontosak az olyan nyelvtanulási lehetőségek, mint a Memrise vagy a Duolingo, amik révén otthon, a saját tempónkban sajátíthatjuk el egy-egy nyelv alapjait. Az utóbbit különösen ajánlom mindenkinek, mert jól felépített, logikus rendszerrel segíti a nyelv elsajátítását, és folyamatosan bővül az elérhető nyelvek kínálata.

 

Ha már sikerült egy-két világnyelvet elsajátítani, akkor egy egész új világ nyílik meg számunkra, és az olyan oldalak képzési kínálatából válogathatunk, mint a Coursera, az EdX, az Iversity, a MIT és a Stanford. Megannyi egyetem kínálja ingyenesen (vagy jelképes összegért) elérhető kurzusait online, így lehetőségünk van különböző nyelvű és a legkülönbözőbb témájú képzésekből válogatni. Természetesen nyelvek szempontjából az angol a legnépszerűbb, és messze a legtöbb kurzus ezen érhető el. A Coursera-n jelenleg az alábbi nyelvek a leginkább használtak (zárójelben a kurzusok száma): angol (901), kínai – egyszerűsített (137), spanyol (102), portugál (53), francia (46) és orosz (36).

 

Még 2014-ben végeztem el a Coursera szervezésében a University of Florida Personal & Family Financial Planning képzését, amin tematikusan rendezve haladtunk végig olyan témákon, mint a pénzügyi biztonság megteremtése, a pénz időértéke, kimutatások készítése, adózás, hitelek, biztosítások, megtakarítás és befektetések. Érdekes volt a képzés során egy-egy témát megbeszélni a világ minden tájáról „jelenlévő” hallgatókkal, akik a fórumokban megosztották tapasztalataikat, ismereteiket.

 

Magyarországon nagyon sokszor elhangzik a sajtóban, hogy a magyar emberek pénzügyileg műveletlenek. Nos, magyarul még csak hírét sem hallottam hasonló ingyenes képzésnek, míg egy olyan országban, ami kb. 200 éve a kapitalizmus játékszabályai szerint működik, ott szükségesnek tartják, hogy legyen ilyen képzés. Nagyon jó lenne, ha egy magyar egyetem is fantáziát látna egy ilyen online képzés elkészítésében, hogy minél több érdeklődőhöz eljuthassanak ezek az ismeretek.

 

Végezetül egy kis kedvcsináló a Coursera angol nyelvű gazdasági, pénzügyi témájú kurzusaiból:

 

- Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills

- Introduction to Marketing

- Fundamentals of Project Planning and Management

- Model Thinking

- Creativity, Innovation, and Change

- Competitive Strategy

- Introduction to Sustainable Development

- Game Theory

- The Language and Tools of Financial Analysis

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr67728894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása