Konzervatív befektető

Konzervatív befektető

Johnson & Johnson

2015. április 22. - dginvestor

A Johnson & Johnson (JNJ) egészségügyi területen kutat, fejleszt és gyárt különböző termékeket. Az általuk gyártott fogyasztási cikkek közül talán a legismertebbek a babaápolási termékeik, de több termékükkel is találkozhatunk a boltok polcain. A Medical Devices and Diagnostics szegmens az egészségügyi szakemberek részére állít elő innovatív termékeket, addig a 3. nagy terület, melyen működnek a gyógyszeripari termékek.

 

A vállalatot 1886-ban alapították, és részvényeivel 1944 óta kereskednek a New York-i Tőzsdén. Jelenleg 100,3 USD árfolyamon kereskednek a papírjaival, és negyedévente 0,7 USD osztalékot fizet, mely 2,79%-os osztalékhozamot jelent. Osztalékát március, június, szeptember és december hónapokban szokta kifizetni.

 

A Johnson & Johnson 1963 óta fizet osztalékot, és azóta minden évben emeli a kifizetés összegét, ami szerintem egy fantasztikus ajánlólevél a leendő részvényesek számára. A korábbi gyakorlatot figyelembe véve, véleményem szerint várható, hogy a következő negyedévben újabb osztalékemeléssel örvendezteti meg a befektetőit, így a befektetett tőkére vetített hozam hamarosan tovább javulhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dginvestor.blog.hu/api/trackback/id/tr657389330
süti beállítások módosítása